Augustus: Oklahoma

8 februari 2024

NATIONAAL THEATER | DEN HAAG

Toneelgroep Maastricht & Theateralliantie.
Een grappig, herkenbaar en aangrijpend toneelstuk over hoe moeilijk het is om familie te hebben en om familie te zijn.

Met een topcast van maar liefst twaalf acteurs, waaronder Ariane Schluter, Porgy Franssen en Anneke Blok. Augustus: Oklahoma vertelt het tragikomische verhaal van de familie Weston die verscheurd wordt door diepe geheimen en onvervulde verlangens. De onvergetelijke personages, vlijmscherpe humor en livemuziek maken dit toneelstuk van het hoogste niveau boeiend tot de laatste seconde.

Familie kies je niet, die krijg je

Augustus: Oklahoma speelt zich af in de ieder jaar warmer wordende maand augustus, op het platteland van de Amerikaanse staat Oklahoma, waarvan de oorspronkelijke bewoners ooit zijn verjaagd. Daar staat het statige ouderlijk huis van de zussen Weston. Als hun vader spoorloos verdwijnt, keren ze met aanhang terug om hun moeder bij te staan in het verdriet. Maar wat een samenkomst van troost en verbintenis had moeten zijn, blijkt een explosieve confrontatie waarin oude wonden worden opengereten en weggestopte emoties onherroepelijk aan het licht komen.

Een ware klassieker

Het Pulitzer Prize winnende Augustus: Oklahoma is meer dan een familiekroniek. De familie Weston staat symbool voor de ontmaskering van de westerse wereld, waarin geld geen garantie bleek te zijn voor geluk en waarin de jongste generatie moet omgaan met de emotionele erfenis van generaties boven haar. Auteur Han van Wieringen tekent voor een gloednieuwe vertaling.

 

NAAR DE WEBSITE