Piaf de Musical

16 januari 2024

ISALA THEATER | CAPELLE A/D IJSSEL

Deze voorstelling gaat over het leven én de dood van ‘de kleine mus’. Aan de hand van verhalen en haar onvergetelijke muziek herbeleeft de fenomenale Piaf verschillende belangrijke momenten uit haar leven.

Na een leven vol drank, drugs en mannen overleed zestig jaar geleden een van Frankrijks grootste artiesten: Edith Piaf. Een mooi moment voor een nieuwe Nederlandse musical over het leven én de dood van deze legende.

Nu, ver na haar dood, worden de liedjes van Edith Piaf over de hele wereld nog steeds beluisterd en gezongen. Nummers als Non, je ne regrette rien, La vie en rose, Milord en Padam zijn slechts een paar onsterfelijke voorbeelden uit een indrukwekkend repertoire.

Deze voorstelling gaat over het leven én de dood van ‘de kleine mus’. Aan de hand van verhalen en haar onvergetelijke muziek herbeleeft de fenomenale Piaf verschillende belangrijke momenten uit haar leven. Ze ontdekt wie ze was en komt erachter wat het is dat ze achterlaat.

het verhaal achter de legende Edith Piaf is zojuist overleden. En ze is danig in de war. Dit is niet wat ze ooit bedacht had. Ze zou sterven in Parijs met een priester aan haar bed. Niet in een of ander gehucht. Pas net overleden komt de verwarde Piaf vier karakters tegen: De Engel. De Duivel. De Nar. En de dood. Dan blijkt dat haar man Theo Sarapo een ambulance heeft gebeld en tegen de chauffeur liegt dat Edith slaapt. Het is een lange tocht, bijna duizend kilometer. Piaf houdt tegenover haar vier levensgezellen vol dat ze niet dood is, zo lang ze niet in Parijs is. En zo lang ze niet weet wat ze achterlaat. Zo zit ze voor de duur van de tocht naar Parijs opgescheept met deze vier passagiers, waarvan eenieder een onuitwisbare indruk op haar bestaan heeft achtergelaten.

NAAR DE WEBSITE